Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Regula Ysewijn benoemd tot Member of the Order of the British Empire: "Mooi kroontje op mijn carrière"

Regula Ysewijn - foto rr

Regula Ysewijn is benoemd tot lid van de Orde van het Britse Rijk, een van de hoogste eerbewijzen in het Verenigd Koninkrijk. Ze mag voortaan de prestigieuze titel MBE (Member of the Order of the British Empire) dragen.

Ze krijgt de erkenning voor "haar uitzonderlijke bijdrage aan de promotie van de Britse keuken en cultuur, zowel in België als in het Verenigd Koninkrijk".

 

Regula Ysewijn - dochter van de bekende journalist Willy - is bij ons vooral bekend als jurylid uit het Play4-programma "Bake off Vlaanderen" en van haar boeken (o.m. 'Brits bakboek' en 'Van wafel tot koek'). In 2022 zat ze in het Verenigd Koninkrijk ook in de jury van de Platinum Pudding Competition

 

Om het Britse volk te betrekken bij deze 70e verjaardag van de Queen op de troon werd toen een wedstrijd georganiseerd om een volgend koninklijk gerecht te kiezen. De wedstrijd was een groot succes en was te volgen op televisie in 'The Platinum Pudding: 70 years in the making'. Zo'n 5.000 Britten stuurden een recept in.

Ysewijn was toen al bekend in het Verenigd Koninkrijk omdat ze met 'Pride and pudding: The history of British puddings, savoury and sweet' een boek schreef over de geschiedenis van de Britse pudding.

 

"Ongelofelijk compliment"

 

De titel MBE (Member of the Order of the British Empire) is een Britse ridderorde. Nadat je in eerste instantie lid (Member) geworden bent, kan je later eventueel ook nog de titels van officier of ridder (of dame-commandeur of dame-grootkruis) krijgen. 

Ysewijn vindt het "een ongelofelijk compliment om dit te mogen ontvangen", vertelde ze op Radio2. "Dit is een mooi kroontje op mijn carrière."  (VRTNWS)  Foto Regula - rr.

 

URL
Regula Ysewijn

Regula Ysewijn

Regula Ysewijn

Regula Ysewijn

Regula Ysewijn - foto rr

Deel dit artikel